loading...

Потребителско меню 

 

 

 

 

 

АНГИНА. Как ангината причинява възпаление на бъбреците PDF Печат Е-поща
(0 votes, average 0 out of 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Органи и системи - Уши, нос, гърло
Понеделник, 25 Януари 2010г. 13:14ч.

Ангина

Да се хване ангина, не е трудно. За съжаление е· също така лесно след нея да получите някое услож­нение. Най-често то удря бъбреците. Десетина дни след пре­караната ангина е въз­можно отново да качите. температура. Променя. се и цветът на урината, понеже в нея проникват от кръвта червени клетки. - еритроцити.

Симптоми на възпаление на бъбреците

Ако при анализ се докаже наличието на белтък и еритроцити, вие вече ще имате най- важното доказателство за неблагополучието на организма. :

Понеже възпалителният процес вече е обхванал: бъбреците, отделената: урина намалява, тялото задържа течности, появяват се отоци. Най-често се подуват краката и лицето. Течност може да. се събира в плеврата, корема и дори в перикарда.

Това покачва и кръвното. Така започва острият нефрит, който, ако не се вземат незабавни мерки, ще стане хроничен. При правилна диета - варени с кожица картофи, банани, намаляване на солта, ограничаване на яйцата, белтъчните храни да са само варени, да не се пие минерална вода, да се хапва предимно плодове и зеленчуци: - острият нефрит преминава за около 20-ЗО дни.

Медикаментозно лечение на стрептоковата инфекция

Съответно трябва да се: приложи и подходящо антибиотично лечение, за да се потисне стрептококо­вата или друга инфекция и да се прекрати възпа­лителният процес.

Много често обаче се случва острият нефрит след прекарана ангина да започне без всякакви симптоми и болният не се досеща за него, докато из­веднъж не се сдобие с хронична бъбречна недостатъчност.

Затова лекарите съветват след прекарана ангина да се направи изследване на урината.

 

Последна промяна от Понеделник, 25 Януари 2010г. 13:31ч.