Потребителско меню 

 

 

 

 

 

Течният сапун може да ви помогне да се отървете от вредители по доматите PDF Печат Е-поща
(0 votes, average 0 out of 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Градина - Зеленчуци

Пръскането на доматите се извършва, за да предпази растенията от вредители, болести и плевели, които могат да ги повредят и намалят реколтата. Въпросът за времето на пръскане на доматите зависи от няколко фактора, включително климатичните условия, регионалните условия и наличието на вредители или болести в района.

Обикновено пръскането на доматите се извършва през пролетта или ранното лято, когато растенията започват да растат и да се развиват активно. В този период е важно да се предпазват от вредители като вредни насекоми, например паяци, въшки или плевели.

Конкретните продукти и средства за пръскане, както и честотата на пръскане, могат да варират в зависимост от предпочитанията на градинара и от конкретните условия на отглеждане на доматите. Важно е да се спазват указанията на производителя на препарата за пръскане и да се следват добрите селскостопански практики.

Какви препарати да се използват, които са органични?

За биологично отглежданите домати, предпочитано е използването на органични препарати, които са произведени от натурални съставки и не съдържат синтетични химикалии. Това помага за запазване на екологичната устойчивост на градината и за предпазване на здравето на хората и околната среда.

Ето някои органични препарати, които могат да се използват за пръскане на доматите:

 

Натурален сапун или течен сапун: Разтворете мек натурален сапун или течен сапун във вода и използвайте този разтвор за борба с вредители като въшки и паяци.

Натурални отвари от растения: Можете да приготвите отвари от натурални растения като чесън, чай от коприва или нарязани листа на доматите. Тези отвари могат да бъдат използвани за борба с вредители и болести.