Потребителско меню 

 

 

 

 

 

Хистерия PDF Печат Е-поща
(0 votes, average 0 out of 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Органи и системи - Болести на главния мозък

Хистерията - описание

Хистерията се изразява с много разнообразни симптоми, които дори могат да наподобяват органични, нервни и вътрешни заболявания. Затова най-често уязвими са хората с лека неуравновесена висша нервна дейност. Жените боледуват 20 пъти повече от мъжете. Обикновено се засягат хора в по-млада възраст. Влияние оказват също възпитанието и социалната среда, в която човек живее. До остро психично напрежение могат да доведат стресове като загуба на близък човек, опасност за живота (земетресение, пожар), семейни  конфликти, разводи, несполуки в работата и любовта и др.

Форми на хистерия

Хистерияти се изразява в две форми: хистеричен характер и психичен припадък.

Хистеричният характер се проявява всекидневно в живота на хистерика. Той е емоционален, лабилен, впечатлителен, плачлив, проявява страх и много лесно се поддава на хипноза.

Психичният припадък се получава обикновено при силни психотравми (за разлика от епилептичния). Болният изпада в безсъзнание, без да се удари, извършва некоординирани движения с крайниците, къса си дрехите си, очите му са затворени. Понякога тялото на болния заема формата на дъга (подпрян е на главата и стъпалата си). Обикновено горните крайници са свити в пръстите. Получава се т.нар. акушерска ръка. Припадъкът може да  трае от няколко минути до няколко часа. При събуждането болният е напълно ориентиран и трудоспособен.

 


На вниманието на кмета

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

  На вниманието на кмета: Кюстендилци бавно оглушават от шума на климатици ЗАБРАНИХА НАЙЛОНОВИТЕ ТОРБИЧКИ, НО ШУМА ОТ КЛИМАТИЦИТЕ ОСТАНА             Часът е 23, вървим по една от централните улици в град Кюстендил. Трафикът от...

admin - avatar admin 03 Фев 2012 Hits:79680 На вниманието на кмета

Read more
 

Последни обяви

Анкета

Какво най- много харесвате в Кюстендил?