Потребителско меню 

 

 

 

 

 

Рак на пениса PDF Печат Е-поща
(0 votes, average 0 out of 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Органи и системи - Хирургически болести

 

Тумори на пениса. Описание на тумори на пениса

От всички новообразувания на половия член най-голямо значение има ракът (carcinoma penis). Той се среща във възрастта над 50 год.

Причини за рак на пениса

Като етиологични моменти, които допринасят за развитието на рака на половия член, се смятат фимозата и хроничните възпалителни процеси, като баланит, баланопостит и кондиломите. Развива се върху главичката на пениса и вътрешния лист на препуциума.

Видове форми на рак на пениса

Според развитието му различаваме три форми рак на половия член: 1) папиларна - най-честа; 2) улцерозна и 3) инфилтративна най-рядка.

Симптоми  на рак на пениса

Заболяването започва безсимптомно. На главичката на пениса или препуциума се появява малък възел или уплътнение, което постепенно се развива и преминава в някоя от патологичните форми. Болките са незначителни. Лимфните възли в ингвиналната област още в началото на заболяването са увеличени. Увеличението им се дължи както на възпалителна реакция, така и на метастазиране на раковата тъкан. Разпространението на рака по съседство върху скротума и тестисите настъпва по-късно. Улцерозната и инфилтративната форма на рака на половия член имат по-бърз растеж, лесно се разязвяват и кървят .Лечението е оперативно.

 

 


На вниманието на кмета

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

  На вниманието на кмета: Кюстендилци бавно оглушават от шума на климатици ЗАБРАНИХА НАЙЛОНОВИТЕ ТОРБИЧКИ, НО ШУМА ОТ КЛИМАТИЦИТЕ ОСТАНА             Часът е 23, вървим по една от централните улици в град Кюстендил. Трафикът от...

admin - avatar admin 03 Фев 2012 Hits:79650 На вниманието на кмета

Read more
 

Последни обяви

Анкета

Какво най- много харесвате в Кюстендил?