Потребителско меню 

 

 

 

 

 

МЪЖКО БЕЗПЛОДИЕ PDF Печат Е-поща
(0 votes, average 0 out of 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Tяло - Бременност

Видове мъжко безплодие

 

Мъжкото безплодие бива два вида:

- Абсолютно, когато причините са неотстраними, липсват тестикули

- Относително, когато при съответното лечение причините могат да бъдат отстранени

 

Причини за мъжкото безплодие

 

Мъжкото безплодие може да бъде от два типа:

Безплодие, дължащо се на липса на полова способност /импотентност/т.е. на липса на способност за извършване на полов акт. Причините за този вид безплодие могат да бъдат:  недоразвитост или  порочно развитие на  половите органи, различни заболявания от нервно-психично естество, токсични ,обменни и хронични инфекциозни  заболявания, физическа или психическа преумора, стигаща до изтощение и др. В тези случаи спермата  най-често е с напълно запазена оплодителна способност.

Безплодие, дължащо се на липса на оплодителна способност при запазена способност за  полов живот. Причинете за този тип мъжко безплодие  са заболявания, които нарушават или унищожават производството на семенни клетки /сперматозоиди/, както и непроходимост на семепроводните канали, през които се изхвърля  спермата при полово сношение. Заболяванията, които могат да доведат до това състояние са: трипер, епидидимит, туберкулоза, заболявания на половия апарат, общи заболявания/хормонални, токсични,обменни и др./.

 


На вниманието на кмета

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

  На вниманието на кмета: Кюстендилци бавно оглушават от шума на климатици ЗАБРАНИХА НАЙЛОНОВИТЕ ТОРБИЧКИ, НО ШУМА ОТ КЛИМАТИЦИТЕ ОСТАНА             Часът е 23, вървим по една от централните улици в град Кюстендил. Трафикът от...

admin - avatar admin 03 Фев 2012 Hits:79539 На вниманието на кмета

Read more
 

Последни обяви

Анкета

Какво най- много харесвате в Кюстендил?