Потребителско меню 

 

 

 

 

 

МЪЖКО БЕЗПЛОДИЕ PDF Печат Е-поща
(0 votes, average 0 out of 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Tяло - Бременност

Описание на мъжко безплодие.Стерилитет

Не трябва да се смесва възможността на един мъж да има полов контакт със способността му да опложда. Това са две неща, които не трябва да смесват. Мъжът може да бъде полово активен, но безплоден. За да има оплодителна способност мъжът не трябва само да е  годен за нормален полов живот, но и семенната му течност /спермата/ да има оплодителни биологични качества, за да бъде способна да опложда.

Как се установява мъжкото безплодие

При безплодието  при дадени партньори първо трябва да бъде изследван мъжа, а след това жената. При някои случаи, особено при полова немощ, мъжът трябва да бъде изследван  в кабинет по урология и андрология.

Причини и видове мъжко безплодие

Причините за мъжкото безплодие могат да бъдат различни.

Мъжкото безплодие бива два вида:

- Абсолютно безплодие, когато причините са неотстраними, липсват тестикули

- Относително безплодие, когато при съответното лечение причините могат да бъдат отстранени

Типове мъжко безплодие

От друга страна мъжкото безплодие може да бъде от два типа:

Безплодие, дължащо се на липса на полова способност /импотентност/т.е. на липса на способност за извършване на полов акт. Причините за този вид безплодие могат да бъдат:  недоразвитост или  порочно развитие на  половите органи, различни заболявания от нервно-психично естество, токсични, обменни и хронични инфекциозни  заболявания, физическа или психическа преумора, стигаща до изтощение и др. В тези случаи спермата  най-често е с напълно запазена оплодителна способност.

 


На вниманието на кмета

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

  На вниманието на кмета: Кюстендилци бавно оглушават от шума на климатици ЗАБРАНИХА НАЙЛОНОВИТЕ ТОРБИЧКИ, НО ШУМА ОТ КЛИМАТИЦИТЕ ОСТАНА             Часът е 23, вървим по една от централните улици в град Кюстендил. Трафикът от...

admin - avatar admin 03 Фев 2012 Hits:79667 На вниманието на кмета

Read more
 

Последни обяви

Анкета

Какво най- много харесвате в Кюстендил?