Потребителско меню 

 

 

 

 

 

ИЗВЪНМАТОЧНА БРЕМЕННОСТ PDF Печат Е-поща
(0 votes, average 0 out of 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Tяло - Бременност

Описание на извънматочна бременност

Узрялото яйце се опложда извън матката, но има случаи, при които се възпрепятствува придвижването му до маточната кухина. Препятствията, които то ще срещне по пътя си, създават условия за развитие на извънматочната бременност.

Усложнения при извънматочна бременност

Тази ненормална бременност, дори и съвсем навреме разпозната, води до твърде сериозни усложнения, които налагат настаняване на бременната в лечебно заведение. Най-често (99% от случаите) извънматочната бременност се развива в тръбите, за нейният изход и усложнения зависят от мястото на вгнездяване на яйцето в тръбата. В едни случаи бременността се развива върху яйчника, друг път в коремната празнина, а по­някога - в тази част на тръбата, която непосредствено изхожда от матката. Съществуват още реднца възможности за извънматочна бременност, които имат значение само за лекаря.

 

 


На вниманието на кмета

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

  На вниманието на кмета: Кюстендилци бавно оглушават от шума на климатици ЗАБРАНИХА НАЙЛОНОВИТЕ ТОРБИЧКИ, НО ШУМА ОТ КЛИМАТИЦИТЕ ОСТАНА             Часът е 23, вървим по една от централните улици в град Кюстендил. Трафикът от...

admin - avatar admin 03 Фев 2012 Hits:79680 На вниманието на кмета

Read more
 

Последни обяви

Анкета

Какво най- много харесвате в Кюстендил?