Потребителско меню 

 

 

 

 

 

АБОРТ. ПРИЗНАЦИ ЗА НАСТЪПВАЩ АБОРТ PDF Печат Е-поща
(0 votes, average 0 out of 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Tяло - Бременност

Аборт. Описание на признаците за настъпващ аборт
Първият признак на започващия аборт е кръвотечението, а по-късно и болките ниско в корема или кръста, които при бременност от З-ия до 5-ия месец биват по-силни с характер на присвивания (присвиващи болки). Когато кръвотечението от половите органи се засилва, заплашващият аборт преминава в по-напреднал стадий -започващ аборт. Тогава маточната шийка се разтваря и вероятност за задържане на бременността няма. Ако наред с обилното кръвотечение и болки изпадат и месести парчета, значи, че абортът е станал, но не е завършен - непълен аборт. Ето защо всяка бременна още при първите признаци, като слабо кръвотечение от половите органи и болки ниско в корема,трябва да се обърне към наблюдаващия лекар, за да се вземат мерки за запазване на бременността и  по-нататъшното й развитие.
Случаи на задържан аборт
Съществуват случаи и на станал аборт, когато плодното  яйце се е отделило от стените на матката, престанало е да се развива, обаче не е изхвърлено от матката и продължава да стои в маточната кухина. Този аборт се нарича задържан аборт. Жената е имала кръвотечение и болки в първите месеци на бременността, след което тези признаци са изчезнали, каналът на матката се е затворил и яйцето се е задържало в маточната кухина.
Когато бременността не се развива, матката не расте, понякога дори намалява обема си, лекарят изпраща бременната в болнично заведение, за да бъде почистена маточната кухина чрез кюретаж.
В случаите, когато е налице непълен аборт, с обилно или умерено кръвотечение от половите органи, налага се бременната да постъпи в болнично заведение, за да се направи кюретаж, да се спре кръвотечението за да се предпази жената от усложнения.

 


На вниманието на кмета

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

  На вниманието на кмета: Кюстендилци бавно оглушават от шума на климатици ЗАБРАНИХА НАЙЛОНОВИТЕ ТОРБИЧКИ, НО ШУМА ОТ КЛИМАТИЦИТЕ ОСТАНА             Часът е 23, вървим по една от централните улици в град Кюстендил. Трафикът от...

admin - avatar admin 03 Фев 2012 Hits:79539 На вниманието на кмета

Read more
 

Последни обяви

Анкета

Какво най- много харесвате в Кюстендил?