Потребителско меню 

 

 

 

 

 

ЗАРОДИШ PDF Печат Е-поща
(0 votes, average 0 out of 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Tяло - Бременност

Придвижване на зародиш

Зародишът се придвижва към маточната кухина под влияние на вълнообразните свивания на тръбите и движенията на ресните по вътрешната им повърхност. Оскъдната течност, която се намира в канала им, се стича по посока към матката и въвлича зародиша със себе си. След един преход от 7-8 дни зародишът попада в маточната кухина. Междувременно той е започнал своето развитие.

Деление на зародиш

Веднага след оплождането се разделя на две, после на четири и новите клетки започват бързо да се размножават. В това време маточната лигавица е претърпяла преобразуванията, които вече разгледахме. Зародишът идва в съприкосновение с матката.

Вгнездяване на зародиш

Зародишът пробива покривния  слой на матката и прониква в повърхностната част на лигавицата. На това място той се прикрепя или вгнездява. Вгнездяването на зародиша става около 8-ия ден от оплождането на яйцето и към 21-ия и 22-ия ден от началото на последната менстурация.

 


На вниманието на кмета

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

  На вниманието на кмета: Кюстендилци бавно оглушават от шума на климатици ЗАБРАНИХА НАЙЛОНОВИТЕ ТОРБИЧКИ, НО ШУМА ОТ КЛИМАТИЦИТЕ ОСТАНА             Часът е 23, вървим по една от централните улици в град Кюстендил. Трафикът от...

admin - avatar admin 03 Фев 2012 Hits:79534 На вниманието на кмета

Read more
 

Последни обяви

Анкета

Какво най- много харесвате в Кюстендил?