Потребителско меню 

 

 

 

 

 

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ! PDF Печат Е-поща
(23 votes, average 4.48 out of 5)
Оценка на читателите: / 23
Слаба статияОтлична статия 
Новини - На вниманието на кмета

 

На вниманието на кмета:

Кюстендилци бавно оглушават от шума на климатици

ЗАБРАНИХА НАЙЛОНОВИТЕ ТОРБИЧКИ, НО ШУМА ОТ КЛИМАТИЦИТЕ ОСТАНА

 

 

 

 

 

 

Часът е 23, вървим по една от централните улици в град Кюстендил. Трафикът от автомобили е намалял, но шумът в снежната вечер, не е изчезнал. От двете страни на улицата се носи оглушителен грохот от климатици. Ще кажете браво, хората се замогнаха и се отказаха от услугите на дървата и въглищата и заложиха на екологично чист продукт – климатикът. Да, ама не.

Климатиците може да намаляват сметките на собствениците, но не подобряват екологията в региона, защото шумът, който излъчват, не позволява на хората да спят спокойно. А някои въобще и не спят. Марияна е с две годишно дете, тя напуснала дома си и отишла да живее в София, за да избяга от шума на климатика на съседите. Забележете жената намерила спокойствие не в тихия и уютен Кюстендил, както бе известен той доскоро, а в шумната София.

„Не успях да намеря разбиране и помощ от никого в града, разказва Марияна. Всички институции повдигаха рамене и казваха, че не е в тяхна компетентност да решат въпроса.”

„Търсих съдействие и от органите на реда. Те дори ми се накараха, че ги разкарвам и че ако му направели забележка на човека /моя съсед /, щял да остане на студено без климатик. А, че аз  и детето не можем да спим, са дребни подробности, които  не заслужават внимание от страна на органите,  упълномощени да защитават обществения ред  и сигурността на гражданите.”

„Знаете ли, мисля си, че е от солидарност, тъжно отбеляза Марияна, защото служителят на реда допълни, че и той имал климатик. Потърсих адвокат, той ме посрещна отново със същия довод, имал климатик и според него най-добре е с моя съсед сами да разрешим по между си проблема. Добре  де, аз не отивам при адвокат, за да разрешавам въпроса си сама, нали? - пита Маряна. Повече от десетина пъти съм се опитвала да оправя  проблема със съседа ми, който ми отговори, че си е купил климатик , за да го ползва .

Излиза, че в град Кюстендил хората имат деление по още по един  белег – имащи и нямащи климатик.

Ако си облечен с власт и имаш климатик, тези които се оплакват от шума, ще ги посрещаш с твърдението „ И аз имам климатик”, от което следва потърпевшият да си обира крушите и да забрави, че и той притежава граждански права и правото на спокоен сън и почивка.

Г-н кмете, и Вие, ако имате климатик, моля Ви не посрещайте Румяна с този факт, защото така само ще я обезкуражите напълно, че някой може да се погрижи и за нейните права.

 

 

 

ТУК ОЧАКВАМЕ ОТГОВОР НА КМЕТСТВОТО В КЮСТЕНДИЛ

 

НАПИШЕТЕ НИ ЗА ВАШИЯ ПРОБЛEМ С КЛИМАТИЦИТЕ. ЩЕ СЕ ОПИТАМЕ ДА ВИ ПОМОГНЕМ!

 

 

 

Дилян  Радков

 

 

 


На вниманието на кмета

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

  На вниманието на кмета: Кюстендилци бавно оглушават от шума на климатици ЗАБРАНИХА НАЙЛОНОВИТЕ ТОРБИЧКИ, НО ШУМА ОТ КЛИМАТИЦИТЕ ОСТАНА             Часът е 23, вървим по една от централните улици в град Кюстендил. Трафикът от...

admin - avatar admin 03 Фев 2012 Hits:80428 На вниманието на кмета

Read more
 

Последни обяви

Анкета

Какво най- много харесвате в Кюстендил?