Потребителско меню 

 

 

 

 

 

ФОРЦЕПС PDF Печат Е-поща
(1 vote, average 5.00 out of 5)
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Tяло - Бременност

 

 

Какво представлява форцепс?

Форцепсът представлява метален инструмент, който се използва, за да захване главата на бебето отстрани и то да се извади от вагиналния канал. Форцепсът се използва, когато главата му се вижда, но не продължава да се движи по родовите пътища. Акушерът внимателно захваща главата на бебето и дърпа, когато има контракция. Комбинираното действие от избутването от майката и издърпването от доктора помагат бебето да се изведе от вагиналния канал.

Какви са рисковете при форцепс?

Форцепсът може да одраска или да натърти детето. Обикновено тези драскотините и натъртванията заздравяват nрез първите няколко дни от живота.

Кога говорим за Парализа на Бел при форцепс?

Ако форцепсът засегне определена точка отстрани на главата, съществува вероятност да се увреди нервът, който отива към окото или към устата (т.н. лицев нерв). Ако нервът е засегнат, клепачът от тази страна на главата няма да се затваря, а устата може да се изкриви. Това се нарича парализа на Бел. Почти във всички случаи след няколко дена нервът се възстановява и парализата на Бел изчезва.


 


На вниманието на кмета

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

  На вниманието на кмета: Кюстендилци бавно оглушават от шума на климатици ЗАБРАНИХА НАЙЛОНОВИТЕ ТОРБИЧКИ, НО ШУМА ОТ КЛИМАТИЦИТЕ ОСТАНА             Часът е 23, вървим по една от централните улици в град Кюстендил. Трафикът от...

admin - avatar admin 03 Фев 2012 Hits:79534 На вниманието на кмета

Read more
 

Последни обяви

Анкета

Какво най- много харесвате в Кюстендил?