Отглеждане на домати

Последни коментари

Потребителско менюВкусни рецепти

 

 

КАК ДА СИ ПРОИЗВЕДЕМ И ОТГЛЕДАМЕ РАЗСАД ЗА ДОМАТИ? PDF Печат Е-поща
(0 votes, average 0 out of 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Градина - Домати

Kora да се сеят семената за отглеждане на разсад за полско производство на домати?

За ранното полско производство се сее в началото на февруари в топъл парник или в друго топло култивационно съоръжение. За 1 кв.м са необходими 3 г семена, за да се произведе разсад за 100 кв. м . Когато образуват втори същински лист ("кръстосат"), растенията се пикират в полутопъл парник на разстояние 10 х 1 0 или 12 х 12 см направо в почвата или в пластмасови кофички, напълнени с торово-почвена смеска. За 100 кв. м се предвиждат 400-500 растения . Пикирането трябва да приключи до 13-и -20-и март.

За средно ранно полско производство се засява около средата на март в полутопъл парник или към края на март - в студен парник, студена леха, покрита с полиетиленово платно, или в неотопляема полиетиленова оранжерия. За отглеждане на разсад за 100 кв. м са необходими 3-4 г семена – 1 кв. м се засява с около 2 г. Разсадът не се пикира. Ако се цели обаче ускоряване и на този вид производство, засява се към края на февруари - началото на март и се предвижда пикиране на разстояния 6 х 6, 8 х 8 или 10 х 10 см.

За късно полско производство трябва да се сее около 20-и -25-и май на открита леха. На 1кв. м се сеят не пове е от 2 г семена. Разсадът не се пикира.

 

Засетите семена се покриват "тънко" с около 2 см парникова почва или разложен и добре пресят оборски тор. След това почвата се притъпква леко и равномерно с дъска.

 


На вниманието на кмета

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

  На вниманието на кмета: Кюстендилци бавно оглушават от шума на климатици ЗАБРАНИХА НАЙЛОНОВИТЕ ТОРБИЧКИ, НО ШУМА ОТ КЛИМАТИЦИТЕ ОСТАНА             Часът е 23, вървим по една от централните улици в град Кюстендил. Трафикът от...

admin - avatar admin 03 Фев 2012 Hits:78312 На вниманието на кмета

Read more
 

Последни обяви

Анкета

Какво най- много харесвате в Кюстендил?
 

Свободни работни места в Кюстендил
Подробности

Кино

ПРОГРАМА: Кино "В театъра" от 7 април - 13 април 2017 година
Подробности ТУК

Разписание на автобуси

Разписание на автобусите, пристигащи и заминаващи от автогара Кюстендил
Подробности ТУК