Отглеждане на домати

Последни коментари

Потребителско менюВкусни рецепти

 

 

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ! PDF Печат Е-поща
(23 votes, average 4.48 out of 5)
Оценка на читателите: / 23
Слаба статияОтлична статия 
Новини - На вниманието на кмета

 

На вниманието на кмета:

Кюстендилци бавно оглушават от шума на климатици

ЗАБРАНИХА НАЙЛОНОВИТЕ ТОРБИЧКИ, НО ШУМА ОТ КЛИМАТИЦИТЕ ОСТАНА

 

 

 

 

 

 

Часът е 23, вървим по една от централните улици в град Кюстендил. Трафикът от автомобили е намалял, но шумът в снежната вечер, не е изчезнал. От двете страни на улицата се носи оглушителен грохот от климатици. Ще кажете браво, хората се замогнаха и се отказаха от услугите на дървата и въглищата и заложиха на екологично чист продукт – климатикът. Да, ама не.

Климатиците може да намаляват сметките на собствениците, но не подобряват екологията в региона, защото шумът, който излъчват, не позволява на хората да спят спокойно. А някои въобще и не спят. Марияна е с две годишно дете, тя напуснала дома си и отишла да живее в София, за да избяга от шума на климатика на съседите. Забележете жената намерила спокойствие не в тихия и уютен Кюстендил, както бе известен той доскоро, а в шумната София.

„Не успях да намеря разбиране и помощ от никого в града, разказва Марияна. Всички институции повдигаха рамене и казваха, че не е в тяхна компетентност да решат въпроса.”

„Търсих съдействие и от органите на реда. Те дори ми се накараха, че ги разкарвам и че ако му направели забележка на човека /моя съсед /, щял да остане на студено без климатик. А, че аз  и детето не можем да спим, са дребни подробности, които  не заслужават внимание от страна на органите,  упълномощени да защитават обществения ред  и сигурността на гражданите.”

„Знаете ли, мисля си, че е от солидарност, тъжно отбеляза Марияна, защото служителят на реда допълни, че и той имал климатик. Потърсих адвокат, той ме посрещна отново със същия довод, имал климатик и според него най-добре е с моя съсед сами да разрешим по между си проблема. Добре  де, аз не отивам при адвокат, за да разрешавам въпроса си сама, нали? - пита Маряна. Повече от десетина пъти съм се опитвала да оправя  проблема със съседа ми, който ми отговори, че си е купил климатик , за да го ползва .

Излиза, че в град Кюстендил хората имат деление по още по един  белег – имащи и нямащи климатик.

Ако си облечен с власт и имаш климатик, тези които се оплакват от шума, ще ги посрещаш с твърдението „ И аз имам климатик”, от което следва потърпевшият да си обира крушите и да забрави, че и той притежава граждански права и правото на спокоен сън и почивка.

Г-н кмете, и Вие, ако имате климатик, моля Ви не посрещайте Румяна с този факт, защото така само ще я обезкуражите напълно, че някой може да се погрижи и за нейните права.

 

 

 

ТУК ОЧАКВАМЕ ОТГОВОР НА КМЕТСТВОТО В КЮСТЕНДИЛ

 

НАПИШЕТЕ НИ ЗА ВАШИЯ ПРОБЛEМ С КЛИМАТИЦИТЕ. ЩЕ СЕ ОПИТАМЕ ДА ВИ ПОМОГНЕМ!

 

 

 

Дилян  Радков

 

 

 

Коментари 

 
+3 #29 Ани 2014-12-31 08:39
Точно в момента страдам от трещяш климатик.За втора поредна година,точно по празниците сьседите изчезват,но оставят климатика да гьрми и да ми сьздава проблеми.Главата ми е ей такава,не сьм мигнала.Как може да има такива хора още повече че си знаят климатика що за стока е .Имат и друг,няма да умрат от студ ,а и изобщо не са си в кьщи да изключват този за да не тормозят хората на врьх Нова година при това.Е щом и на нова година се тормозим по такьв начин,ясно е колко струваме като хора.
Цитиране
 
 
+5 #28 urania3 2014-12-20 01:15
УЖАС Е! И ние имахме късмета да инсталират два огромни климатика точно срещу нашите прозорци. Денонощен гръм и трясък, вой, стържене, пищене. Ушите ни боляха, полудяхме. Никой не ни помогна, макар че замерваха шума многократно и установяваха голямо превишаване на нормите. Избягахме в Англия. Това лято като си дойдох за малко, климатиците бях изчезнали. Явно някой ги е взривил или просто откраднал. Жив и здрав да е!
Цитиране
 
 
+3 #27 Потърпевш 2014-12-16 13:20
Абе, хора за тия климатици няма ли да сложат някакви норми. Ходя по улицата, текат ми на главата. Прибирам се вкъщи, бумтят от всякъде. То явно че ,за да сложиш климатик си трябва проект и система за обезшумяване, то е ужасно да ти трещи, рани имам в ушите от тапи.Бог да пази от неразумни хора и неразумни управници, които разрешиха китайски боклуци да ни усложняват живота.
Цитиране
 
 
+5 #26 мая 2014-12-12 07:57
Съветвам тези, които имат климатици да си ги сменят с норвежки колектори, както направих аз. Така не тормозя с шум съседите, а и по-икономично и комфортно е.
Цитиране
 
 
+5 #25 мая 2014-12-12 07:53
Спим на работещи телевизори, за да не чуваме шума от климатика на съседите.
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
ОбновиНа вниманието на кмета

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

  На вниманието на кмета: Кюстендилци бавно оглушават от шума на климатици ЗАБРАНИХА НАЙЛОНОВИТЕ ТОРБИЧКИ, НО ШУМА ОТ КЛИМАТИЦИТЕ ОСТАНА             Часът е 23, вървим по една от централните улици в град Кюстендил. Трафикът от...

admin - avatar admin Коментари(29) 03 Фев 2012 Hits:77108 На вниманието на кмета

Read more
 

Последни обяви

Анкета

Какво най- много харесвате в Кюстендил?
 

Свободни работни места в Кюстендил
Подробности

Кино

ПРОГРАМА: Кино "В театъра" от 7 април - 13 април 2017 година
Подробности ТУК

Разписание на автобуси

Разписание на автобусите, пристигащи и заминаващи от автогара Кюстендил
Подробности ТУК