Потребителско меню 

 

 

 

 

 

КОЗУНАЧЕНА БАКЛАВА PDF Печат Е-поща
(0 votes, average 0 out of 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Храни - Здравословно хранене

 

 

 

Продукти: 5 яйца, 300 г прясно масло, една кафена чашка прясно мляко, 10 г мая, 1 кг захар, 1/2 кг вода, ром или лимонов сок. Брашно колкото да се замеси (около 500 г).

Техника на приготвяне. Маята се разтваря с хладкото мляко, слагат се разбитите яйца. Замесва се мекичко тесто. Тестото се дели на 10 топки. Всяка топка се разточва на кръг. Нареждат се кръговете един върху друг. Между тях се маже маслото, от което се оставя за намазване на тавата. Получените кори, наредени една върху друга, се навиват на руло. Рулото се тегли и се прави дебело в диаметър около 7 -8 см. Нарежда се на прави пръчки (рула) или навито както вита баница. Оставя се баклавата да почива. Щом почне да шупва ненапълно втасала, се пече до зачервяване. Ако не се зачерви (добре да се изпече), баклавата ще бъде тестена. Ако тестото шупне малко, баклавата не е вкусна, затова се внимава да се запази моментът, когато баклавата започва да шупва. Опечена, студена, се залива с горещ сироп, приготвен от захарта и вода и подправен с лимон или ром. Залятата баклава стои около 15 минути. Излишният сироп се сгъстява отново и баклавата се залива да лъсне. Сиропът се опитва на киселина.

 


 

 


На вниманието на кмета

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

  На вниманието на кмета: Кюстендилци бавно оглушават от шума на климатици ЗАБРАНИХА НАЙЛОНОВИТЕ ТОРБИЧКИ, НО ШУМА ОТ КЛИМАТИЦИТЕ ОСТАНА             Часът е 23, вървим по една от централните улици в град Кюстендил. Трафикът от...

admin - avatar admin 03 Фев 2012 Hits:79680 На вниманието на кмета

Read more
 

Последни обяви

Анкета

Какво най- много харесвате в Кюстендил?