Потребителско меню 

 

 

 

 

 

ПАНИРАНЕ PDF Печат Е-поща
(2 votes, average 5.00 out of 5)
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Храни - Здравословно хранене

 

 

 

Как се прави панирането?

Много често продуктите, преди да се пържат, се панират. Обикновената панировка се прави само с брашно. Панировката може да бъде с брашно, а след това и с яйце. Прави се и още по-сложно - от брашно, яйце, галета и пак яйце. Преди да се панира, продуктът се посолява.

Каква е целта на панирането?

От високата температура на мазнината панировката веднага се запържва и не пропуска сокове навън, затова панираният продукт е по-сочен. Например панирани шницели, котлети, мозък и други са по­вкусни и сочни от пържените. При панирането винаги се пържи в гореща мазнина. Ако температурата на мазнината е ниска, панировката се напоява с мазнина и се разпада.

Какви са тънкостите на панирането?

Панираните зеленчуци, гъби, месо, риби или птици се нареждат един до друг. Ако са едни върху други, те се овлажняват и панировката се отделя. Тя се отделя и когато съдът с панирания продукт се покрива.

Как се поднася панирания продукт?

Панираната храна се поднася топла в момента след панирането с най-различни гарнитури. За паниране се използува и суфлена смес от брашно, яйца, бира или мляко, като белтъците се разбиват на сняг.

 


 


На вниманието на кмета

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

  На вниманието на кмета: Кюстендилци бавно оглушават от шума на климатици ЗАБРАНИХА НАЙЛОНОВИТЕ ТОРБИЧКИ, НО ШУМА ОТ КЛИМАТИЦИТЕ ОСТАНА             Часът е 23, вървим по една от централните улици в град Кюстендил. Трафикът от...

admin - avatar admin 03 Фев 2012 Hits:79680 На вниманието на кмета

Read more
 

Последни обяви

Анкета

Какво най- много харесвате в Кюстендил?